Jurvan kotiseutumuseo

Jurva-Seuran uusi kotiseutukirja ”Muruloota” 2015 on ilmestynyt.
Hinta 12 € + postikulut.

Syys- talvikaudella markkinoimme vuosittain ilmestyvää kotiseutukirjaa, joka nyt ilmestyy 7. kerran. Kirjassa on taas tusinan verran valtaosin jurvalaisten tai jurvalaissyntyisten historiaharrastajien kirjoittamia pienoistutkimuksia, joita ei ole aikaisemmin ilmestynyt painettuna. Kirjaa, joka on erinomaisen sopiva myös lahjaksi, voi tilata suoraan Jurva-Seurasta: Matti Mikkilä 040-7413939, ostaa valokuvaamo Kalervo Puskalasta tai Jurvan Kirjakauppa ja Kemikaliosta.

Jurva-Seura ry: näyttely ja museotoiminta ajoittuu lähinnä kesäkuukausille kesä-elokuu. Ensi kesänä on teemana 1960-luku vanhoine valokuvineen muun rekvisiitan kanssa. Näyttely on päärakennuksen näyttelyhuoneessa. Näyttelyitä on viime vuosina käynyt katsomassa 400-500 näyttelyvierasta. Aukioloajat ja uudet sivut tulevat esille myöhemmin.

JURVAN MUSEON KESÄNÄYTTELYT 2015

Sota-ajan aarteita

Nähtävillä oli noin 300 puhdetyötä: puukkoja,koruja,
rasioita, puuveistoksia ym.
Markkinapäivinä lisäksi Talvisodan mitaleita.

Kuppauskirveestä vellikelloon

Esillä oli museolle viime vuosina lahjoitettuja esineitä.